Module Search cannot be found.

triple c

Ons begeleidersteam werkt volgens de Triple C-methodiek waarbij we uitgaan van de menselijke behoeften en een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie van begeleiders naar bewoners. Onze kernwaarden zijn:

Huiselijk en kleinschalig
Op onze wonlocaties - het Prader-Willi Huis en de Prader-Willi Villa - is veel ruimte en rust, er is aandacht voor een sfeervolle inrichting van de woon- en slaapvertrekken. Alle bewoners hebben een eigen zit-slaapkamer. De livings zijn gescheiden van de eetkamer en keuken. Voeding heeft in een vast terugkerend patroon zijn plek door de dag heen. Bewegen en sporten wordt gestimuleerd. Daarom doen we veel aan wandelen en andere buitenactiviteiten.

Bekwaam
Het begeleiden van mensen met het Prader-Willi syndroom vraagt om 'voelsprieten' om situaties goed in te kunnen schatten. Dit doet een beroep op evenwicht tussen persoonlijke betrokkenheid en professionele skills. Kennis van de doelgroep is een must. Eigen opgedane kennis, ervaring en deskundigheid werken in het voordeel van de begeleider. Overleg met collega's leidt doorlopend tot nieuwe inzichten. Jaarlijks komen scholingen terug op het gebied van Prader-Willi syndroom, BHV en Triple C.

Betrokken
Met betrokkenheid bedoelen wij: oprechte interesse in de ander en kunnen werken vanuit een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. Wij stellen ons open, luisteren en stellen vragen. In een persoonlijke relatie reageren begeleider en bewoner op elkaar, de begeleider is zich bewust van een goede balans tussen afstand en nabijheid. Om als medewerker betrokkenheid te kunnen bieden binnen professionele kaders hanteren wij een gedragscode. Betrokkenheid tonen wij ook naar de ouders en verwanten/belangenbehartigers van onze bewoners. Speciaal voor het thuisfront delen wij onze belevenissen op een actieve Facebook-pagina.

Betrouwbaar
Onze bewoners kunnen te allen tijde op ons rekenen. Begeleiders zijn consequent. 'Doe wat je zegt en zeg wat je doet' is daarbij ons motto. Wij bekrachtigen positief gedrag. Ook als het even minder gaat met een bewoner blijft onvoorwaardelijke steun en trouw belangrijk. Medewerkers zijn zich bewust van hun eigen grenzen en geven die 

ook aan. Waar mogelijk geven wij aan onze bewoners uitleg waarom we bepaalde keuzes maken en handelen zoals wij handelen.

Gedragsdeskundige en AVG-arts
Ons team wordt bijgestaan door gedragsdeskundige Guido Laan en AVG-arts Marjan Fischer. Daarnaast werken wij nauw samen met de artsen en specialisten van het PWS-expertisecentrum in Nijmegen en Rotterdam. 

Facebook